Ο Άκης Πετρετζίκης σε τυλίγει με τις ιδέες του! Συνταγή για φλογέρες με τυρί

Ιδανικός μεζές για να συνοδέψεις το παγωμένο κρασάκι σου αλλά και τέλειο ορεκτικό για τα τραπεζώματα σε φίλους… αυτές οι φλογέρες θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη!

Υλικά
150 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
45 γραμμ. μουστάρδα
Αλάτι & πιπέρι
3 φύλλα κρούστας για αλμυρές πίτες
1,5 κ.γ. κύμινο άκοπο
12 κομμένες λεπτές φέτες προσιούτο
75 γραμμ. τριμμένο σκληρό τυρί

Για την σος
1 κ σ. μέλι
1 κ.σ. μουστάρδα
3 κ.σ. μαγιονέζα
Πιπέρι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C στον αέρα. Σε ένα μπολ, φτιάχνουμε το μείγμα που θα αλείψουμε το κάθε φύλλο, προσθέτοντας το βούτυρο, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.

Παίρνουμε 1 φύλλο κρούστας, το κόβουμε στη μέση (οριζόντια) και μετά στα 3 (κάθετα) για να έχουμε 6 κομμάτια φύλλου. Αλείφουμε κάθε φύλλο και από τις δύο πλευρές με το μείγμα βουτύρου-μουστάρδας.

Πασπαλίζουμε με μερικούς σπόρους κύμινου, σκορπίζουμε μερικά μπαστουνάκια-λωρίδες από το προσιούτο, λίγο από το τυράκι. Διπλώνουμε, ρολάροντας, από τη μία γωνία μέχρι την άλλη, δημιουργώντας ένα πουράκι. Το βάζουμε σε ένα ταψάκι, που έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα Πασπαλίζουμε με κύμινο και τυρί.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τα άλλα δύο φύλλα. Συνολικά βγαίνουν 18 τεμάχια. Ψήνουμε για 5-8 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Παράλληλα ετοιμάζουμε την σος, ανακατεύοντας σε ένα μπολάκι το μέλι, την μουστάρδα, την μαγιονέζα και το πιπέρι. Σερβίρουμε τις φλογέρες μας με την σος.

Πηγή:akispetretzikis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.